nyköpingsguiden.se

Filharmoniska sällskapet - unga solister

Paganinis Violinkonsert nr 1 och Griegs Pianokonsert. Här får vi möta ett syskonpar som har valt var sitt instrument. Hela konserten dirigeras av stadens egen son, Ola Karlsson.

Dirigent: Ola Karlsson

Unga Solister: Adrian Ibanez Resjan, violin och Alicia Ibanez Resjan, piano

Ur programmet: Paganinis Violinkonsert nr 1, Griegs Pianokonsert 

Paus: ca kl. 17.45

 

Adrian Ibanez Resjan, violin:

Född 1997. Började spela som 3 åring. För närvarande studerar han vid Hochschule für Musik und Theater München som elev till Christoph Poppen.

Adrian spelar Paganinis 1:a violinkonsert. Italienske Paganini var 1800-talets store virtuos på violin, så detta är en konsert som kräver teknisk skicklighet och elegans.

Alicia Ibanez Resjan, piano:

Född 2000. Började spela som 4 åring. För närvarande studerar hon under ledning av Hamsa Al-Wadi Juris vid Sibelius-akademins ungdomsutbildning och under ledning av Valeria Resjan i Helsingfors konservatorium.

Alicia framför Griegs pianokonsert. Denna konsert som får oss att känna doften av det norska landskapet, nationalromantik, dramatik och vemod.

Ola Karlsson, dirigent:

Ola är uppvuxen i Nyköping, (född 1952) och började spela cello för Bertil Jernbom i Nyköping. Konserter i Sverige och utomlands som solist och kammarmusiker. Professor vid Kungl. Musikhögskolan. Sedan 1986 också verksam som dirigent ofta i kombination som solist. Mångårig solocellist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Ola inleder konserten med Gounod, "Förspel till Faust".

 

 

 

 

 


Kontakt

Telefon: 0155-24 82 00

Facebook: https://www.facebook.com/pages/category/Musician-Band/Filharmoniska-S%C3%A4llskapet-Nyk%C3%B6ping-155213747964441/

Arrangör: Filharmoniska Sällskapet Nyköping