nyköpingsguiden.se

Jag kommer härifrån - en kärleksfull skildring av de som bröt upp och de som stannade kvar

Jag kommer härifrån är en samtidskomedi skriven av Anders Duus. Med humor, värme, igenkänning och mycket musik handlar den om ursprung och tillhörighet.

Jenny åker tillbaka till sin hembygd för att göra upp med sitt förflutna. Pjäsen tar upp frågor om att flytta, bo kvar och hur platsen vi växer upp på påverkar och formar oss.

Föreställningen har premiär på Scenkonst Sörmland i Eskilstuna den 6 april och turnerar sedan i Sörmland fram till den 20 maj.

Strängnäsbon Anders Duus är en av teatersveriges mest produktiva manusförfattare med över 40 pjäser för både barn och vuxna som spelats på scener både Sverige och utomlands. Regissören Dennis är en nationellt turnerande regissör som med fingertoppskänsla sätter skådespelarna i fokus.

Pausservering.

Huvudpersonen Jenny görs av Sofi Helleday. Övriga skådespelare är Strängnäsbon Ingela Schale Berghagen och Jeff Lindström, uppväxt i Katrineholm och Julia Frisberg.

Tre högklassiga musiker medverkar i föreställningen; Kim Persson (blockflöjt) från sörmländska Selaön i Stallarholmen, Strängnäsbon Åsa Karlberg (flöjt) och Emili Jeremias (cello). Musiken interfolierar, kommenterar och förstärker pjäsens berättelse.

Välkommen till en ömsint och rolig föreställning med mycket musik!

 

 


Kontakt

Telefon: 0155-24 82 00

Webbplats: http://www.teaterinykoping.se/