nyköpingsguiden.se

Ryssen kommer! Staden brinner! Nyköpingsvandringen 2019

För sjunde året i rad går Nyköping Stads Teater till historien med det uppskattade föreställningskonceptet Nyköpingsvandringen, en tidsresa genom stadens väl och ve.

I 2019 års upplaga av Nyköpingsvandringen är temat Ryssen kommer! Staden brinner! Publiken förflyttas 300 år bakåt i tiden, då vi utforskar de händelser och skeenden som ägde rum i Nyköping och i Sverige år 1719. Den enväldige Karl XII är död, stormakten Sverige har fallit och här på ostkusten ser tsar Peter den store sin chans att skaka om riket ytterligare genom att låta sina kosacker skövla och bränna så mycket som möjligt som kommer i deras väg.

Vi får möta människor, från både slott och koja, och höra om hur dessa händelser, som skulle gå till historien under benämningen ”ryssbränderna”, kom att påverka deras liv och leverne. Vi får också stifta närmare bekantskap med den som satt på rikets tron under den här tiden; Karl XII:s yngre syster Ulrika Eleonora, en drottning som ofta har varit en förbisedd regent i historieskrivningen.

Obs! Föreställningen spelas inte den 27 juli.

Biljetter går att köpa på Rosvalla, Culturum, Koordinaten samt Nyköpings Turistbyrå. OBSERVERA: Vid köp en timme innan föreställning gäller endast kortköp.

Ledsagare går gratis. Fribiljetter och SN-biljetter löses ut på stora torget.


Kontakt

Adress: Stora Torget

Telefon: 0767-103272 (ej bokning)

E-post: info@nykopingstadsteater.se

Facebook: https://www.facebook.com/NykopingStadsTeater/

Arrangör: Nyköping Stads Teater

Nyköpingsvandringen 2019.jpg