nyköpingsguiden.se

Ulf Peder Olrog ”Samling vid pumpen” - jubileumsföreställning

Jubileumsföreställning 2019 med framträdande av Olrogstipendiaten Claes Eriksson.

Jubileumsföreställning med framträdande av Olrogstipendiaten Claes Eriksson. Framträdande av tidigare Olrogstipendiater Jan-Olof Andersson, Jejja Sundström och Eva Tjörnebo tillsammans med pianisten och kompositören Bengt Olrog. Zigge Bottins Kapell, Nyköpingskvartetten Just 4 U samt ungdomsstipendiaterna till Olrogs minne Pwned by Gravity och Jonathan Fröberg.   

Nyköpingssonen, visdiktaren och kompositören Ulf Peder Olrog (1919-72) uppmärksammas med en Jubileumsföreställning där ett Jubileumsstipendium på 50 000 kr utdelas vid Olrogföreställningen 27 februari 2019 på Culturum. Ulf Peder Olrog är inte bara känd för sina så kallade schlagerparodier utan även som programchef på Sveriges Radio eller Radiotjänst och som initiativtagare och chef för Svenskt visarkiv.

Pwned by Gravity tilldelades Ungdomsstipendiet 2013 och har sedan dess släppt två EP-skivor och åkt på turnéer runtom i Europa. Med indierock som sin genre siktar nyköpingskvartetten på att ge liv i ytterligare ett av Olrogs mästerverk.

Oxelösundssonen Jonathan Fröberg började skriva låtar som 16-åring.

2014 drog Jonathan ihop ett kompband och startade sitt egna skivbolag.

6 månader senare kom EP:n På väg hem och har efter det följts upp med ett gäng singlar och spelningar på scener runt om i landet.

Hösten 2017 flyttade Jonathan Fröberg till Stockholm och började under 2018 jobba på debutalbumet. 

5 år efter första EP:n står Jonathan nu med ett färdiginspelat album, producerat av Pluras son Axel Jonsson-Stridbeck och inspelat i Eskilstuna-bandet Kent´s gamla studio Park utanför Stockholm. 

Ny musik från Jonathan Fröberg kan därför förväntas under 2019.

 

  • Föreställningens längd: ca 2 timmar, ingen paus.
  • Arrangör: Rotaryklubbarna i Nyköping och Nyköpings kommun

Biljetter går att köpa på Rosvalla, Culturum, Koordinaten samt Nyköpings Turistbyrå. OBSERVERA: Vid köp en timme innan föreställning gäller endast kortköp.

 

Minnesmärket Samling vid pumpen avtäcks vid Behmbron 27 februari kl 14.00.

 

 


Kontakt

Telefon: 0155-24 82 00

Arrangör: Rotaryklubbarna i Nyköping och Nyköpings kommun

A3 affisch-Olrog.pdf