nyköpingsguiden.se

Zumba Stigtomta

Party, dans, glädje, kondition och fettförbränning - allt till pulserande latinorytmer, det är Zumba!!! 

Dansa dig friskare!!! Dans är inte längre bara ett helgnöje utan också en populär motionsform med många hälsosamma effekter. Eller vad sägs om starkare muskler och skelett, ökad rörlighet och bättre kondition? Varför dans är en sådan bra träningsform?

Varför ska man dansa?

Dans finns inom oss och har följt oss genom evolutionen och olika kulturer. Den är ett sätt att kommunicera, bli inspirerad av och känna lekfullhet och glädje. Hur påverkas kroppen av dans? Det finns många fördelar. Bland annat tränar du din koordination och kondition, men även leder och muskler. Dessutom är den spontana glädjen som ofta uppstår på danspass otroligt viktig ur ett hälsoperspektiv.

Att få positiva upplevelser genom sin kropp, känna rytm och sammanhang inspirerar dig till att må bra och vara glad. Detta i sin tur får dig att vilja göra det igen och igen – en perfekt drivkraft till fysisk aktivitet. Energi Dans och Zumba Gold är en mix av många stilar från salsa, mambo, rumba, flamenco och cumbia till afro och modern dans.

Kan vem som helst delta?

Ja! Ta på dig sköna kläder, härma ledaren och haka på! Danspassen i Stigtomta är tänkta att vara härlig dansträning för folket. Inga prestationskrav, bara lekfullhet och dansglädje. Även om du är äldre, otränad eller bara ovan; - dansa med oss – det passar alla.

Tips om du funderar på att prova dans:

  • Dansen är din! Är du sugen så tveka inte.
  • Låt musiken och rörelserna fylla upp dina sinnen.Våga leva ut din egen känsla. Men vill du inte, så funkar det fint att ”smyga” på ett danspass också.
  • Tänk inte på att göra rätt, bara gör!

Energi Danse, Salsa och Zumba är danser som kan ger dig kondis genom snabbhet och energi, få bättre kondition, starkare benstomme eller bättre minne, sätter fart på muskler och rörlighet.

All form av coreträning stärker de djupliggande musklerna runt bål och höfter vilket kan förebygga och avhjälpa ryggproblem. Magdans är skonsamt för lederna. Kom och dans med oss, får nya vänskapsband, bättre självförtroende, friskare kroppar och mer livsglädje.

Alla kan vara med!

Kom och prova så får du se själv!
Stigtomta Idrottsförening klubblokalen "Loftet" tisdagen kl. 19:00 till 20:00


Kontakt

E-post: sundochlycklig@gmail.com

Webbplats: www.sundochlycklig.se

Facebook: https://www.facebook.com/groups/zumbastigtomta