Kategori:
Teater, Teatern
Period:
2017-04-08 – 2017-04-08
Dagar:
Lördag
Tid:
19:00 –
Plats:
Nyköpings Teater
Pris:
70-220 kr*
* 220 kr/180 kr med scenpass, under 26 år 90 kr/70 kr med scenpass

Stormen

Nyköpings Teaterförening, en del av Riksteatern, presenterar Stormen.

Ett skepp förliser i en storm och dess besättning och passagerare spolas i land på olika platser på en mystisk ö. Isolerade från varandra vet de inte vem som lever eller dött, och om de någonsin ska kunna komma därifrån. Ön blir en plats att rannsaka sitt liv och börja fantisera om något annat. En furste börjar drömma utopiska drömmar. Ett kungabarn upptäcker glädjen i enkelheten och det hårda arbetet. Över alltsammans vakar trollkarlen Prospero med sin kontroll över hårt tuktade naturandar. Stormen är hans verk, och hans plan är att återvända till tronen.

 

Stormen är en av Shakespeares märkligaste och mest älskade pjäser, en komedi om att våga se världen på ett nytt sätt. I den här versionen blir det en föreställning om paradigmskiften, vår tids utmaningar, en varningsklocka och en hyllning till människans förmåga att förändra sig. Alltså en fri tolkning med samtida relevans, men utan att frångå originalets sagoskimmer. En generös föreställning med stor ensemble, musik och inslag av improvisation, som aktivt förhåller sig till den lokal där den spelas.

Föreställningen är ett samarbete med Örebro länsteater.

Medverkande: Malin Berg, Linus Lindman, Hanna Lekander, Mats Jäderlund, Simon Rodriguez och Aja Rodes. Musiker: Christer Christensson.

Föreställningens längd: 2 tim 25 min inkl. paus.

Kontakt
Adress:
Nyköping, Teaterparken
Telefon:
0155-24 82 00