nyköpingsguiden.se

Höstens nöjen på Nyköpings Arenor

Musik från världens största musikaler, dansbandslegendarer och världens starkaste björn. Hösten på Nyköpings Arenor levererar ett brett kulturprogram.

Hösten på Nyköpings Arenor bjuder på musik, teater och stand-up med lokala förmågor så väl som mer etablerade namn.

På Culturum bjuder dansbandslegendarerna Sten & Stanley på sina Greatest Hits, Från Broadway till Duvemåla ger musik från världens största musikaler och Johan Stengård Big Band lyfter taket till toner av Sinatra, Basie, Sammy, Dean & Ella.

Humor och allvar blandas när några av landets största stand-upare äntrar scenen. Ling/Östling hyllar livet och konsten att ta vara på det i Din jävla fegis! Emma Knyckare ger en personlig skildring av mammablivandet i Årets Mama - En föreställning om familjeliv, underliv och kärlek. Carl-Einar Häckner - trollkarl, komiker, musiker och krönikör - intar Nyköpings Teater och Jonas Gardell gör i höst några få stand up-shower ute i landet där han provar texter till sin show som har premiär i januari 2019. Nyköping är en av städerna som får ta del av 90 minuter bergochdalbana mellan skratt och allvar.

Vill man uppleva opera och teater från världsscenerna the Met i New York och National Theatre i London behöver man inte ta sig så långt. På Nyköpings Teater visas Live på Bio där Shakespeares Kung Lear, Aida och La Traviata av Verdi är några av de mästerverk som visas under hösten. Även Riksteatern gästar Nyköpings Teater och ger ett flertal föreställningar, bland annat Näktergalarna, en musikalisk berättelse om 1800-talets största operastjärnor: de svenskfödda sopranerna Jenny Lind, Christina Nilsson och Signe Hebbe.

I 25 år har Romeo & Julia Kören samarbetat med Dramaten och tänjt på gränsen mellan körframträdande och musikteater. I höst besöker de Nyköpings Teater med ”Fredmans begravning”.

Hösten bjuder på härliga familjeföreställningar - Bamse och hans vänner välkomnar till sing-a-long, Folk och rövare i Kamomilla stad drar ut på rövarstråt och Nymos sätter upp familjemusikalen Madicken.

Folkkäre Niklas Strömstedt sprider ljus i novembermörkret. Fröken Elvis framför Elvis bästa låtar på svenska varvat med bandets egna julpärlor. Vill man ha en rockig julkonsert så är The Refreshments tillbaka, i år med Wilmer-X Nisse Hellberg som gäst. Julstämning blir det även med lokala Baltic Harmony och Nyköpings kammarkör.

Varmt välkomna till oss i höst. Nyköpings Arenor – Din Arena

För fullständigt program och biljetter se nykopingsguiden.se.