nyköpingsguiden.se

Midvinterfest 2018

Varmt välkommen till Midvinterfest på Stora Torget!

Torsdagen den 15 februari kl. 16.00-20.00 fyller vi Stora Torget i Nyköping med bodar där Sörmländska restauranger, livsmedelsproducenter och kaféer serverar sörmländsk mat och dryck.

Upplev Stora Torget i ny skrud. Ljussättning, eldkorgar, halmbalar och underhållning skapar en stämningsfull atmosfär. 

Klä dig varmt, ta med dig dina nära och kära och kom och mingla med vänner och kanske nya bekantskaper!

Välkommen till en magisk Midvinterfest!

Biljetter och priser

Matbiljetter finns att köpa i förväg på Turistbyrån i Rådhuset och på Rosvalla. Den 15 februari kan du köpa biljetter i vår biljettbod på Stora torget från kl. 16.

Du kan köpa 3 biljetter för 100 kronor och löser då in en biljett mot en maträtt i någon av matbodarna.

Medverkande matbodar

  • Bakeriet - Ett småskaligt hantverksbageri från Eskilstuna som specialiserat sig på olika slags skorpor.
  • Blommenhof - Det personliga hotellet där omtanken räknas. De har ett mycket bra kök som kanske är lite okänt för en del, men nu kommer de till Midvinterfest och visar upp sig.  
  • Bönornas Delikatesser - Nyköpings alldeles egna lilla saluhall. Här finner vi Jessica som tar hem ett varierat utbud av både choklad, lakrits, ostar, chark och goda tillbehör.
  • Fazana - Familjen Gerasovski med personal har en anrik tradition av att baka pizzor med omsorg och kärlek, sedan 1976 har de varit igång. Tony Gerasovski vann 2011 SM i pizzabakning. 
  • Hellmanska Gården - Gården med surdegsbageri och kafé. Fokus på lokala råvaror och ekologiskt. Hållbarhet är ledord, de serverar bland annat juices och smoothies på räddad frukt.
  • Jogersö Restaurang och Konferens - Camilla Westin och Patrik Woss är drivna entreprenörer bakom Skavsta Golf, Nyköpings Golfklubbs restaurang, pausserveringen på Teatern/Culturum och nu även Jogersö. 
  • Lasätter gård - hos Carl och Monica finns en enorm fläderodling och från den tillverkar de bland annat flädersaft, kolsyrad fläder och flädersirap.
  • Mats Konditori - passionerad konditor med koppling till norska konditorilandslaget. Gör konstverk av bakverk som får våra sinnen att hoppa. 
  • Mårtens Hus - serverar vegetarisk, vegansk och raw-food mat och brinner för bra råvaror och bra teknik i köket. 
  • Nils Oscar - Nyköpings eget öl, brinner för detaljer som gör smakupplevelsen till något utöver det vanliga.
  • Nystugan Ekogård - är ett KRAV-certifierat familjejordbruk med dikor, får, höns och häst. De frilandsodlar även grönsaker. På gården finns en liten gårdsbutik, med ägg, kött, grönsaker och lammskinn.
  • Onsberga - KRAV-cerifierad gård med får, utegrisar och herefordkor. I gårdsbutiken kan man köpa köttet från gården men även produkter som korv och chark. 
  • Stavtorp - I hjärtat av Sörmland hittar vi en passionerad biodlare som idag driver ett familjeföretag med både honung och must. Principen för dem är att producera så rena produkter som möjligt utan konstiga tillsatser. 
  • VarDagsRum - Caféet som gör flera varianter på semlor, våfflor och inte minst crazy cakes som visar på att de vill upprätthålla vår svenska fikatradition men med en twist.
  • Voyage - internationell restaurang med whiskybar, luncher och härliga middagar. De hämtar sin inspiration från berättelsen om flygvärdinnan och hennes resor som avspeglar sig i kökets filosofi.
  • ÅSA's smaker från landet - Elden är ett stående inslag i Åsas mat och framträdanden. Utomhusmatlagning och matvandringar ligger Åsa varmt om hjärtat.
  • Öster Malma - Här är vilt temat! Maten kommer från naturen nära Öster Malma slott, direkt till det egna viltslakteriet, vidare till gårdsbutiken och till gästerna på restaurangen.
  • Ösvreta Gård - KRAV-certifierad familjegård där basen är mjölkkor som ger mjölk och kött. Här förädlar Anna mjölken till produkter som yoghurt och Dulce de Leche.

I Rådhusets foajé kan du träffa Kulturstråket, som berättar mer om sina verksamheter.

Program

  • 16.00 Invigning av Midvinterfest 2018
  • 16.00 Bodar öppnar
  • 16.00-20.00 Vi gör nerslag bland bodarna och intervjuar både deltagare och gäster. 
  • 16.30-16.45 Sagostund på Stadshustrappan
  • 17.00-19.00 Trollkarl Philip Frondelius utför trick bland gästerna runt bodarna.
  • 17.00-17.15 Juniorblåsarna från Kulturskolan uppträder på Stadshustrappan.
  • 17.45-18.00 Trollerishow för barnen på Stadshustrappan.
  • 18.45-18.50 NBV uppträder
  • 20.00 Bodar stänger

Vill du medverka? Kontakta projektledare Katarina Hoverman, katarina.hoverman@nykoping.se