nyköpingsguiden.se

Emil Jensen

LitterArt har nöjet att få vara värd för ett evenemang med populära Emil Jensen 2019.  Tillsammans med sin violinist gör han ett specialframträdande på Nyköpings Teater -  finalen på LitterArt Gästabud .

Emils liveframträdanden är som ett sommarprat på scen. Hans låtskatt varvas med personliga berättelser och med rapp samhällssatir. I en helt egen blandning av komik och allvar tar han mellansnacket till en ny genre. 

Genom åren har Emil prisats för sin ordkonst och musik, men också för det engagemang som präglar hans texter och artisteri och som inte lämnar någon oberörd. Under vintern och våren har Emil Jensen turnerat land och rike kring med sin succéföreställning ”En gemensam galning.” Tillsammans med den förra föreställningen ”Flyktpotatis” har dessa två föreställningar lockat mer än 35 000 besökare över hela landet.

Emil har fått ta emot mängder med priser genom åren och fick bland annat Evert Taube-priset 2017 för sitt låtskrivande. Han hörs på söndagar i ”Godmorgon, världen!”, i Sveriges Radio och hörs även återkommande i ”Tankar för dagen.” Eller ”Tvångstankar för dagen” som Emil själv kallar det. De senaste åren har Emil också hunnit med olika musikaliska samarbeten med en lång rad artister, senast i duetten "Radioaktivitet" med Melissa Horn.

Föreställningens längd: 50 min, ingen paus.

Vid uppvisande av LitterArt paketprisbiljett ges 50 kr rabatt på Emil Jensens evenemang.

Biljetter går att köpa på Rosvalla, Culturum, Koordinaten samt Nyköpings Turistbyrå. OBSERVERA: Vid köp en timme innan föreställning gäller endast kortköp.


Kontakt

Arrangör: Nyköpings Arenor