nyköpingsguiden.se

Kurs i Gitarr nybörjare 7-12 år

På Folkuniversitetet finns gitarrkurser för alla! Våra nybörjarkurser är för dig som vill börja lära dig spela gitarr och utveckla din musikaliska ådra.

Vem kan gå kursen?

Kursen riktar sig till dig som är 7 -12 år och är nybörjare eller dig som har gått en termin tidigare.

Mål

Att kunna spela låtar med ackord och komp, att förbättra grundtekniken samt att utveckla sin musikaliska förmåga.

Kursinnehåll

Vi arbetar med slagkomp, plockkomp, fingersättningar etc. Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden samt hur du tar alla ackord på en gitarr. Vi kommer att arbeta med rytmer och du lär dig även hur du läser noter och var de ligger på gitarren. Vi spelar låtar från olika genrer, t ex pop och rock.

Kursupplägg 

Kursen går en gång i veckan under åtta veckors tid. Totalt 8 studietimmar. Gruppundervisning, max 8 deltagare.

Litteratur/Material

Kurslitteratur ingår ej i kursavgiften. Vilket material som används på kursen meddelas i kallelsen eller fakturan. Läraren använder sig också av extramaterial för att göra undervisningen omväxlande och stimulerande. Var god medtag egen gitarr.

Fortsättningsmöjligheter 

Alla våra gitarrkurser erbjuder fortsättningsnivåer. Vår ambition är att du skall få samma tid, lärare och lokal på din fortsättningskurs som du hade tidigare. För dig som vill utveckla ditt gitarrspelande mer personligt så finns det individuella kurser där vi arbetar med de tekniker, stilar och låtar du är intresserad av.


Kontakt

Adress: Hospitalsgatan 11, 61132 NYKÖPING

Telefon: 08-55094930

E-post: hannele.koski@folkuniversitetet.se

Arrangör: Folkuniversitetet Sörmland