nyköpingsguiden.se

Vegansk matlagningskurs

Matlagning för bättre hälsa och ökat välbefinnande

Cook with love, eat to heal and enjoy är Anncatrins filosofi.

Vi börjar med en fika och något smakprov samt en genomgång av vad vi ska laga, sedan jobbar vi i köket med våra uppgifter för att avsluta med en ljuvlig gemensam måltid.
Kursen kommer att inspirera dig till att själv våga improvisera med kryddor och oväntade ingredienser som får smaklökarna att dansa.

Vi lär oss att tillaga olika rätter som t ex vegansk ost, vegansk ”rökt lax”, pulled jackfruit som smakar som kyckling, samt att fermentera. Vi avslutar sedan med en god dessert. Många av ingredienserna hämtar vi direkt från trädgården.

Om du gillar kakor och efterrätter får du även recept och tips på goda och hälsosamma sötsaker.

Anncatrins passion för vegansk bakning och matlagning väcktes för några år sedan. Vinterhalvåren tillbringar hon i Indien där hon har tillgång till kryddor, härliga färska frukter och grönsaker. Många kryddor tar hon sedan med till Sverige då de är betydligt mer intensiva och ger helt annan smak åt rätterna.
Både av studier samt egen erfarenhet har Anncatrin förstått att vi mår bättre av att dra ner på raffinerat socker och vetemjöl. Så nu har hon själv tagit fram en mängd av recept på läckra bakverk och maträtter. Det ska vara roligt och enkelt att baka och laga veganskt!


Tillgänglighet

Meddela eventuella allergier i förväg

Kontakt

Adress: Lövsund 1, 611 99 Tystberga

Telefon: 076-947 11 63

E-post: info@runnviken.se

Facebook: https://www.facebook.com/runnviken/

Arrangör: Runnvikens Pensionat & Rekreation