nyköpingsguiden.se

Vi måste prata om 50. Om kärlek, kriser & livslust

Mari Jungstedt, Annika Lantz, Anna Lindman och Mian Lodalen i öppenhjärtigt samtal om livet kring 50.

Mari Jungstedt, Annika Lantz, Anna Lindman och Mian Lodalen i öppenhjärtigt samtal om livet kring 50.

Samtalen som blev en bok blir ett samtal! Mari Jungstedt, Annika Lantz, Anna Lindman, Mian Lodalen och Cecilia Gustavsson (moderator, som har skrivit boken) pratar om kärlek, kriser, vänskap, sex och förändringar i livet runt de 50. 

”Så mycket har hänt med den här så kallade medelåldern på ett par decennier. Många av oss famlar runt och vet inte om vi är ganska unga, eller faktiskt – lite gamla. Reglerna och uppförandekoderna är diffusa eller slängda på sophögen. I alla fall nästan. För vi är fortfarande kvinnor i ett samhälle där män har mer makt och pengar, vi drabbas alla av mindre spänstiga rumpor och kråksparkar runt ögonen. Och av frågan: Vad ska hända nu, när livet plötsligt känns ändligt?”

Med boken Vi måste prata om 50 (Polaris, 2018) som trampolin dyker de fem in i diskussioner som bjuder på både hejdlösa skratt och djupaste allvar. För en sak är ofrånkomlig. Med åren kryper livets ändlighet allt närmare och med den kommer känslan av att livet är ett kort andetag som måste levas fullt ut. Vi måste prata om det!

Kvintetten berättar om allt från skilsmässor och prestationsångest till hur de har satt ner foten när de blivit illa behandlade. Bakom framgång och kändisskap ryms tankar och erfarenheter som många kan känna igen sig i. 

Recensioner om boken:

”Mycket igenkänning och en ren vitaminkick” (Expressen) 

”Ett underbart öppet och ärligt samtal om rädslor och glädje, sorg och längtan och hur åldrandet kan bli något av en befrielse” (Femina)

”Det som gör boken så intressant är att de blottlägger sig själva och gör det möjligt för oss andra att identifiera sig” (Jönköpings-Posten)

”Så SUPERrolig kväll. Jag skrattade så jag hade träningsvärk i magen i morse”

”Minns inte när jag skrattade så mycket. Så himla fin kväll”.

Biljetter via www.nykopingsguiden.se, på Turistbyrån, Culturum, Rosvalla eller Koordinaten (turistbyrån) i Oxelösund.

PS: Vill du köpa biljetter till samtliga betalevenemang? Klicka här: http://event.webbiljett.se/NYO/step/chooseSeatU.aspx?seId=8490

Då kan du uppleva Björn Ranelid, Anna-Karin Palm, talkshowen "Vi måste prata om 50" och Anna Bromèe. (Med reservation för slutförsäljning, boka dina biljetter redan nu). 

 


Kontakt

Facebook: https://www.facebook.com/litterart.se/

Arrangör: NYSAM