nyköpingsguiden.se

Höstens nöjen på Nyköpings Arenor

Babblarna, Stina Wollter och jul med Nymos – höstens kulturprogram levererar brett

Välkända artister och lokala förmågor. Humor och drama. Barnföreställningar och nostalgitripper. Culturums och Nyköpings Teaters höstprogram innehåller kultur i alla dess former.

En kulen höstdag känns det extra härligt att mötas av publiksorlet i foajén innan föreställningens inringning och att när dörrarna öppnas få krypa ner i en sammetsklädd stol.

September inleds med en provföreställning med stand-uparen Carl Stanley på Nyköpings Teater. Culturum gästas av bland andra Tommy Körberg i föreställningen Lola, musikalkavalkaden Från Broadway till Duvemåla och barnens favoriter Babblarna.

I oktober kommer Stina Wollter, Andreas Weise, Messiah Hallberg, Klara Zimmergren, Björn Ranelid, Emil Jensen, Svante Thuresson och Sven-Ingvars. Det blir Allsångskonsert för barn, trumpetkonsert med Filharmoniska Sällskapet, flera körkonserter och dansshowen Dance the night away.

I november livesänds Puccinis Madama Butterly och Akhnaten från the Met på Nyköpings Teater. Svensktoppskalaset och Så minns vi Elvis bjuder på nostalgi. Hemma hos Thorsten Flinck och Kenny är en konsertafton med teatrala inslag och Allan Svensson spelar Mr Morfar.

För barnen visas ett flertal föreställningar som Klösiga Katters Klubb, Varför? Därför. Annars! Minns du Karius och Baktus? I november kommer de glupska tandtrollen till Culturum för ett fartfyllt musikaliskt äventyr för hela familjen.

När julen står för dörren ges det flera möjligheter att komma i rätt stämning – Rock n´ Roll X-Mas, Julstämning med både Baltic Harmony och Nymos, Kulturskolans konsert Kulturljus i decembertid och julkonsert med Nyköpings kammarkör.

Varmt välkommen till en höst med upplevelser som består.