nyköpingsguiden.se
Stötta Nyköping

Stötta Nyköping

I dessa virustider är det viktigt att vi stöttar vårt Nyköping och varandra! Här samlar vi nya idéer och tjänster hur vi kan hjälpas åt.

Viktigast av allt: Om du är sjuk eller har symptom – stanna hemma. 

Har du idéer?

Vi samlar pepp och uppmanar till nya idéer och nya vägar för att med gemensamma krafter lyfta Nyköping och vår besöksnäring. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Mejla gärna turism@nykoping.se om vad du kan hjälpa till med.

Om du hjälper till med något – tagga dina inlägg i sociala medier med

#supportyourlocal
#stöttanyköping
#IloveNYK

Tips på hur du kan stötta och få hjälp i Nyköping 

1. Handla mat på andra tider och få hjälp med hemleverans

Är du i riskgruppen och behöver handla mat på andra tider? Vi uppdaterar listan kontinuerligt i vilka butiker som har generösa öppettider eller hjälper till med hemleverans. 

Läs mer om och speciella öppettider och hemleverenas för dig i riskgruppen.

 

2. Handla lokalt

Är du frisk och kan gå ut, upptäck nya platser för din vardag och handla grönsaker och kött hos lokala butiker. Support your locals och vem vet, kanske du hittar en ny favorit som du inte visste fanns?

Hitta Nyköpings unika butiker och utbud

 

3. Semestra hemma = HEMestra!

Har din semesterresa blivit inställd? Vänd blicken hemåt och upptäck guldgruvor på hemmaplan! I Nyköping finns det flera hotell som inte bara erbjuder en skön hotellsäng, utan också spa, gym, restauranger med mer. Lyxa till det över en helg eller fly vardagen mitt i veckan.

Hitta Nyköpings hotell och speciella erbjudanden här på Nyköpingsguiden.

 

4. Support your locals! Beställ take away med hemkörning.

Sitter du hemma i karantän? Har du sjuka barn hemma eller är du sjuk? Vet du inte vad du ska äta till middag? Lyxa till det med restaurangmat hemma vid köksbordet. Nyköping har ett stort utbud av restauranger, för olika smaklökar och intressen! Flera av dem erbjuder nu både take away och hemkörning. Stötta din personliga favorit, våga på att prova något nytt eller välj helt fritt. 

Hitta aktuella erbjudanden från Nyköpings restauranger, caféer och caterings på Nyköpingsguiden.

 

5. Har du en konferens inbokad? Boka om, inte av!

Blev din konferens inställd eller uppskjuten? Boka inte av, utan boka om! Nyköping erbjuder olika lokaler för dig att konferera i. Du som har företag i Nyköping, planera dina konferenser framöver på hemmaplan. Bjud in dina medarbetare till Nyköping och visa dem din vackra stad. 

Hitta konferenslokaler och erbjudanden på Nyköpingsguiden. 

 

6. There’s always time for fika.

I Sverige, och i Nyköping, är fikat nästintill heligt. Oavsett om du är hemma eller befinner dig i skolan/på arbetet har Nyköping ett stort antal caféer för dig att välja mellan. Beställ hem fika till söndagseftermiddagen eller lägg en cateringorder till fredagsfikat på jobbet. Nyköping har olika alternativ på caféer, bland annat ekologiskt, vegetariskt och igenkänningsbart. Många caféer i Nyköping erbjuder nu både catering och take away. Stötta ditt favoritcafé eller upptäck ett nytt!

Hitta aktuella erbjudanden från Nyköpings restauranger, caféer och caterings på Nyköpingsguiden. 

 

7. Må gott i Nyköping.

I sådana här tider är det viktigt att vi då och då stannar upp, tar ett djupt andetag och påminner oss själva om att allt inte varar för evigt. Känner du för att slappna av och ta hand om dig själv, har Nyköping flera alternativ för att få dig att må gott på hemmaplan. Vi har olika span som har olika paketerbjudanden bara för två, vi har massageterapeuter, fotterapeuter, hudhälsovård och andra alternativ för att få dig att må bra. Vad sägs om att unna sig en helkväll på spa? Det tycker vi att du är värd.

Läs mer om spa och relax och hitta flera alternativ på avslappning.

 

8. Njut i Nyköpings natur.

I naturen kan vi känna oss trygga. Om du är frisk, ta med dig bästa vännen eller familjen på en skön promenad i ett naturreservat. Upptäck nya naturområden, köp med dig middagen ut och tänd en brasa. Leta vårtecken, lyssna på fågelsång och njut.

Nyköpings 45 naturreservat hittar du på nykopingsguiden.se

 

9. Lär känna ditt Nyköping bättre.

Om du sitter hemma, läs böcker. Lär känna ditt Nyköping genom att läsa på. Kanske har du varit nyfiken på en plats bakgrund, en historisk händelse eller är nyinflyttad och känner kunskapsbrist om din hemort. Vi är alla som bor i Nyköping ambassadörer för vår kommun. Tiden framåt kommer vi svenskar att semestra i Sverige i större utsträckning, om vi alla som bor och verkar här har kunskap och ett gott bemötande får vi nöjda besökare och återvändare. 

Här har du tips på hur du kan lära känna din stad.

 

10. Skapa!

För en del kan konst och skapande vara ett sätt att koppla av, koppla bort och må bra. I dessa tider kanske många skapar? Eller får tid och inspiration till att skapa? Köp hem konstnärsmaterial från lokalbutiken, köp tyg från tygbutiken, köp pyssel, lim och papper. Skapa med barnen! Kanske det kan bli en utställning när allt detta är över?

11. Gör allt det som du vanligtvis skulle ha gjort.

Fast på ett lite annat sätt- och tänk hela tiden lokalt. Köp nya löparskor för vårens första springtur utomhus. Åk på resa - till Stigtomta! Köp ny vårlook. Ordna vårfesten men ha den utomhus istället. Beställ tårtan till kalaset. Ha konferensen men digitalt och med digitalt fika. Försök vara kreativ och positiv. För Nyköping och för varandra.