Gästspel med Jonas Bolling
Två kvällar med Jonas Bolling på Lindeborgs Eco Retreat – en middag i minst sex rätter där naturen, säsongen och hållbarheten står i centrum. Dryck och smakupplevelser presenteras av gårdssommelier Katarina Hoverman.
En fulländad middag i minst sex rätter + snacks. Pris 2350 kr per person. Väl valda viner eller gårdens egna juicer/must ingår i priset.
Drycken presenteras under kvällen av gårdssommelier Katarina Hoverman. Våra viner är ekologiska, biodynamiska & naturviner. Öl och cider är småskaligt producerat i Sörmland. Det alkoholfria alternativen skapas bland annat av frukter och bär från den egna gården.
Mer om Jonas Bolling:
I november gästas vi av Jonas Bolling mat- och dryckesansvarig på välkända Rosendals Trädgård i Stockholm – en kock som med passion och precision låter det vilda möta det odlade, och säsongens råvaror stå i full blom.
Under två kvällar i Gårdsköket bjuder Jonas in till en middag där hållbarhet, smak och platsens själ får ta plats i varje tugga.
Jonas har under sin karriär arbetat på några av Sveriges mest välrenommerade kök – bland annat som köksmästare på Sigtuna Stadshotell, på Portal i Stockholm och tillsammans med Niklas Ekstedt.
Redan 2012 reste han runt i Sverige tillsammans med Tommy Myllymäki, där de skapade pop up-restauranger helt baserade på lokala råvaror. Denna respekt för platsen och det som finns nära är fortfarande kärnan i Jonas sätt att laga mat.
Till Lindeborgs Eco Retreat kommer Jonas med en filosofi som stämmer väl överens med gårdens vision: personlig matlagning med rötterna i naturen, säsongen och hållbara metoder. Tillsammans med köksansvarige Peter Andersson skapar han en unik meny, där Lindeborgs råvaror – från jord, skog och eld – kombineras med Jonas fingertoppskänsla och smaksäkerhet.
Det blir en helg där varje rätt berättar något om platsen, tiden på året och människorna bakom maten.
Fotografen Anna Kern